Het bed van A tot Z

Regie

Edgard van Gijsel

Auteur

Lode Pools

Spelers

Korte Inhoud

Het bed van A tot Z is een bonte verzameling van tien op zichzelf staande frivole verhalen die zich allemaal afspelen rond dit interessante meubelstuk.

1. Pensioen

Jean heeft zijn laatste werkdag erop zitten en daarvoor wordt hij door zijn baas gehuldigd. Lucienne, zijn vrouw, zit ongeduldig en ook wat ongerust te wachten op zijn thuiskomst. Eindelijk verschijnt Jean. De laatste ogenblikken van zijn laatste werkdag zal hij samen met Lucienne vieren, zijn “numero uno”.

2. Hot and wild

Elke dag moet Francis langs de Mechelsesteenweg, van en naar zijn werk. “Orchidee”, “Palm Beach”, “Blue Lagoon” … Hij kent ze allemaal, de huisjes van plezier. Ze intrigeren hem, maar tot nu toe heeft hij het nog niet aangedurfd om er eens een kijkje te gaan nemen. Vandaag zet hij de grote stap.

3. Partnerruil

Rik en Frie zijn met hun vrienden Johan en Evie overeengekomen om eens een avondje van partner te wisselen. Vrienden onder mekaar… het moet toch kunnen. Rik en Evie nemen de laatste voorbereidselen tot het grote ogenblik.

4. Tot vrijdag

Als allochtoon heeft Nico het moeilijk om als kunstenaar een tentoonstelling op poten te zetten. Christine helpt hem een handje en … het wordt fantastisch. Bruno, de vriend van Christine wacht ongeduldig op haar thuiskomst.

5. De barmhartige Samaritaan

Buurvrouw Charlotte heeft een zware heelkundige ingreep achter de rug. Frans zal haar even opfleuren. Als veehandelaar weet hij precies hoe dat moet.

6. Hotel Belle Vue

Roger wil een stapje in de wereld zetten. Hij komt terecht in een volautomatisch, luxe amusementshotel. Hij valt er van de ene verrassing in de andere.

7. Nachtbrakerij

Dochterlief is achttien geworden en mag voor het eerst weg met de wagen van pa. Moeder Paula is doodongerust. Een moeilijke situatie voor Georges die vorige nacht de wacht hield bij de munitiedepot en nu graag wil slapen.

8. Hoera! ’t Is een jongen

Tina is zopas bevallen van haar vijfde. Niet slecht als je weet dat haar man Kris geregeld voor een lange periode van huis is. Een zwangerschap van precies negen maanden is niets voor Tina. Er is dan ook duidelijk iets speciaals met de verschillende bevallingsperiodes.

9. Requiescat

Michel is een succesvol zakenman en heeft weinig tijd om zich over vrouwtje Yvonne te bekommeren. Gelukkig kan Marcel, een goede vriend, samen met Yvonne gaan tennissen. Samen spelen ze al eens gemengd dubbel. En toen kwam die Duitse scheper… en die prachtige beuk…

10. Rust Roest

Mathilde en Alfred liggen in bed… al jaren. Op een dag hebben ze besloten zich niks meer van de wereld aan te trekken. Maar dan wordt er een tikkend ding hun slaapkamer binnen gegooid.

Fotos