Drinken de Goden Duvel

Regie

Louis Lavers

Auteur

Bruno Trimp

Spelers

Korte Inhoud

Er staan Stella, uitbaatster van het parochiecentrum zware tijden te wachten. Haar man, Cecar , Gerard volgens de burgerlijke stand, herstelt van een zware hartoperatie en zal waarschijnlijk zijn beroep van onderwijzer nooit meer kunnen uitoefenen.

Dochter Elke is moeder geworden van “Jeroeneke”, de vader is helaas onbekend. Deze schande is voor de pastoor voldoende om het huurcontract van Stella niet te vernieuwen, en op zoek te gaan naar nieuwe uitbaters.

Ook de gewone klanten zijn geen simpele zielen. Willem , bijgenaamd de “Zwijger”, communiceert enkel via bierkaartjes. Frie en Jeanneke , twee “dames” uit het vluchthuis komen in het parochiecentrum hun mening over de “venten” verkondigen en hun dorst lessen met “cointreauke’s”. Flor , de ex van Jeanneke, wil haar absoluut terug om haar thuis als boksbal te kunnen gebruiken. Tot overmaat van ramp komt de lokale politie, in de persoon van de niet al te snuggere Martin , regelmatig een “verbale processie” opmaken. Een nieuwe klant echter die zichzelf Theo noemt probeert zich, zittend op een barkruk, vast te klampen aan een glas Duvel. Sedert zijn verschijning gebeuren er echter rare dingen. Volgens sommige gasten is hij dan ook zot, volgens anderen zat. Hij noemt zichzelf “god”. Is die zatte zot nu god, of is god nu zat en goed zot. Over een paar uur weet U het antwoord. Alvast een prettige toneelavond en …. met of zonder “Duvel” behouden thuis.

Fotos